Over ons

Universitair Neurochirurgisch Centrum Holland

Neurochirurgen

24

Neurochirurgen in opleiding (AIOS)

8

Physician Assistants

8

Verpleegkundig specialisten

2

Wat wij doen

Het Universitair Neurochirurgisch Centrum Holland (UNCH) coördineert en organiseert de complexe neurochirurgische zorg in de Leids-Haagse regio.

Het UNCH is een centrum dat door regionale samenwerking tussen het LUMC, het Haaglanden Medisch Centrum en het HagaZiekenhuis is ontstaan, met meerdere locaties in de regio Den Haag - Leiden. Er zijn 24 neurochirurgen werkzaam die naast algemene neurochirurgische expertise, allen een eigen superspecialisatie kennen en werkzaam zijn in het centrum waar zij deze superspecialisatie het beste kunnen uitvoeren. Binnen het UNCH zijn diagnostiek en behandeling van complexe neurochirurgische aandoeningen aan de hersenen, zenuwen of wervelkolom dan ook ondergebracht op de locatie waar de betreffende aandoening het beste multidisciplinair kan worden behandeld. Hierdoor kent het UNCH meerdere expertisecentra, waarbinnen de kwaliteit van de zorg verder verbeterd wordt en hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek wordt gestimuleerd.

Het UNCH werkt nauw samen met vijf regionale ziekenhuizen voor de minder complexe neurochirurgische aandoeningen aan de wervelkolom en zenuwen. Dit zijn het Spaarne Gasthuis, Reinier de Graaf, Alrijne Ziekenhuis, Groene Hart Ziekenhuis en Franciscus Gasthuis & Vlietland. Hierdoor kan het UNCH de juiste zorg op de juiste plek organiseren. De UNCH neurochirurgen werken een aantal dagen per week in een regionaal ziekenhuis, zodat patiënten voor o.a. een hernia, kanaalstenose of zenuwbehandeling dicht bij huis behandeld kunnen worden. Ook voor de nabehandeling van een complexe operatie worden patiënten bij voorkeur weer naar het eigen (regionale) ziekenhuis terugverwezen waar de nazorg door de behandelend specialist wordt verzorgd, in samenspraak met de UNCH neurochirurg.

Ieder met een eigen expertise

Jaarverslagen UNCH

In het kader van meer transparantie heeft het UNCH in 2021 een jaarverslag kwaliteit gerealiseerd over 2020. Elk jaar zal het kwaliteitsverslag worden geüpdated met nieuwe data.

Jaarverslag Kwaliteit 2020

Jaarverslag 2021